Over Hanny Roskamp

Fotografie: Yasmijn Tan
Fotografie: Yasmijn Tan

Ik ben freelance journalist voor Nederlandse tijdschriften als Libelle, Happinez en Elegance. Ik schrijf over alles waar je gezond en gelukkig van wordt op een natuurlijke manier. Van aardbeien tot yoga of accupunctuur als alternatief voor botox! Daarbij ga ik zoveel mogelijk op zoek naar de wetenschappelijke basis, want ik weet dat er veel meer bekend is over ‘alternatieven’ dan we lezen in de krant en ik geloof dat we er goed aan doen ons zelf op natuurlijke manieren gezond te houden. Ik heb een achtergrond als chemicus en ik heb kort gewerkt in de farmaceutische industrie. Daar heb ik met eigen ogen gezien dat mensen gezond ‘maken’ beslist niet op de eerste plaats kwam. Daarom heb ik een andere weg gekozen, eentje waarbij ik mensen kan helpen een natuurlijke en eigen waarheid te vinden over voeding en gezondheid.

Naast columns, blogs en artikelen schrijf ik boeken waarin ik dieper inga op deze onderwerpen. De eerste was Wie mooi wil zijn moet slim eten (2010) over de relatie tussen goede voeding en de huid. De tweede is De houdbare vrouw (2011), samen met Pim Christiaans, auteur van De houdbare man. Daarna kwam Check je houdbaarheid, ook samen met Pim Christiaans, waarin we de volgende stap zetten in anti-aging: de toegenomen mogelijkheid om zelf je gezondheid te monitoren en vroegtijdig in te grijpen.

Recent schreef ik Wij, katten een fictieboek waarin ik in gesprek ga met katten, de leukste dieren die er zijn.

Hanny Roskamp

Stuur een email naar hanny at hannyroskamp.com of gebruik het contactformulier. Je kunt me ook ouderwets bellen: 06 439 79 455.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht